5 gode køb til dig, der er ny alenemor
Ny alenemor,  Uncategorized

5 gode køb til dig, der er ny alenemor

Det nye hjem og den nye start – men hvad er gode indkøb i sådan en situation? Her er mine forslag til 5 gode køb til ny alenemor. Vil du læse lidt om, hvordan en bolig bliver et hjem, så læs med her – Gør din nye bolig til dit hjem

5 gode køb til ny alenemor

Værktøj

 • Boremaskine og andet værktøj, så du kan klare de mest gængse ting selv. Her er en liste med de ting jeg selv har haft mest brug for og der er selvfølgelig cirka 1000 andre ting, man også kan fylde i sin værkstøjskasse, alt efter hvor handy man er, hvor meget hjælp man kan få eller om man hyrer en håndværker til det meste. Men altså nedenstående er mit forslag:
  • Borremaskine, der også kan agere som skruemaskine – husk bor (skal passe til væggene i dit hjem – Træ, mor, og metal) og bits, hvis dette ikke følger med.
  • Skruer og rawplugs
  • Et lille udvalg af skruetrækkere (gode når der skal sættes lamper op)
  • En hobbykniv
  • En knibtang
  • Hammer
  • Vatterpas
  • Tommestok
Find din indre handy-woman frem, med en veludrustet værktøjskasse

En ting til børnene

 • En ting til børnenes værelser som de vælger – billeder, søde puder, en cool lampe, sølv maling til den ene væg eller andet, der er synligt i det nye hjem. Det behøver på ingen måde at være dyre ting, børnene skal have. Det skal bare være ting, der giver dem mulighed for at sætte deres præg på det nye hjem. Jeg lod mine børn vælge et billede hver til deres værelser.

Det praktiske

 • Det oplagte er selvfølgelig alle de ting du mangler for at skabe et velfungerende hjem. Og her er praktisk i højsædet fremfor æstetik. Brugte ting går fint an, bare tøjet har et sted at være, der er et tv, og et sted at indtage aftensmaden. Det er vigtigt, at hjemmet fungerer hurtigt, så der kommer en følelse af hjem og rutiner kan opstå. Det giver ro til både børn og voksne. Og med fungere mener jeg ikke at alle billeder er hængt op og alle kasser er pakket ud. Hvad der er brug for i netop din familie, ved du bedst. Lad ikke andre diktere. Måske fungere det fint uden sofa og måske er pastamaskinen faktisk ikke nødvendig i jeres hjem. Så er det sådan det er. Du kender dig selv og dine børn bedst og ved hvad der er brug for i jeres hjem for, at hverdagen fungerer og boligen bliver et hjem.

Husk dig selv

 • Noget lækkert til dig. Du kører hårdt på og du har brug for at føle du er værdifuld. Derfor køb en ting til dig selv midt i alt skilsmissekaos, flytterod og følelsesorkaner. Det kan være nye sko, nyt sengetæppe, den længe ønskede juicer, ny frisure, en ny ring i stedet for den gamle, med alt for mange minder i. En ting, der på en eller anden måde markerer en ny start for dig.
5 gode køb til ny alenemor
– Husk dig selv! Du gør det godt

Nøgler

 • Nøgler til alle, der er gamle nok til at få en nøgle. Det giver en følelse af ejerskab. Dette er MIT hjem og jeg kan komme og gå som jeg har brug for og lyst til. Måske en nøgleboks kunne være en ide. Undersøg med dit forsikringsselskab om de dækker og om det skal være en bestemt slags.

Jeg håber du kunne bruge listen med 5 gode køb til ny alenemor, så du og dine børn får en god start på jeres nye kapitel.

Har du været på “ny hjem shopping” eller har du gjort dig nogle tanker om, hvad du skal ud og købe, så del dem meget gerne herunder i kommentar feltet. Jeg vil glæde mig til at læse med.

Har du lyst, så følg også med på Instagram

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.