Æblegløgg
Æblegløgg er et lækkert alternativ til den røde gløgg, man traditionelt får ved jule tid. Æblegløggen er lavet på æblemost tilsat en masse spændende krydderier og eventuelt rom. Rommen giver den karakteristiske skarpe smag, der går så fint til den søde smag af æble og den krydrede smag af blandt andet stjerneanis og kanel.
Denne opskrift har jeg fået af min kære veninde, der inviterede os til æbledag i efterårsferien. Jeg har fået lov at dele denne fantastiske opskrift med læserne på WOW1MOM, så I også kan få mulighed for at smage en helt anden slags gløgg. Det var en hyggelig og lærerig dag i æblets tegn, hvor vi lavede Hjemmelavet æblemost, æblegløgg og fyldte bagte æbler. Alle opskrifterne findes her på bloggen.
Opskriften kan laves med eller uden alkohol og egner sig derfor også glimrende til børn.
Hvad skal der I?
- 1 liter æblemost
- 1/2 stang vanilje
- 2 stjerne anis
- 2 kanelstænger
- 1 tsk. kardemomme
- ca. 3 nelliker
- Rørsukker
- Evt. rom
Hjemmelavet æblemost eller en købt kvalitets most er at foretrække, da kvaliteten af æblemosten har stor betydning for resultatet.
Denne opskrift giver knap en liter.
Hvordan?
- Lav en essens ved at koge ca 2. dl æblemost med 1/2 vanilje stang, stjerneanis og kanelstænger. Lad essens simre ca. en time til krydderierne er kogt godt ind i æblemosten. Denne essens smager absolut ikke som slut resultatet, så lad være med at prøvesmage endnu.
- Hæld resten af æblemosten i gryden og smag til med rørsukker, kardemomme og nelliker.
- Lad gløggen stå og simre i gryden. Gløggen bliver kun bedre af at stå længe.
- Fjern vaniljestang, nelliker, stjerneanis og kanelstænger.
- Lige inden servering tilsættes rom, hvis dette ønskes.
Æblegløgg serveres varm og er oplagt at servere til fyldte bagte æbler med vanilje is.
Eller nyd den varme drik efter en lang gåtur i vintervejret eller ved bålets flammer.
God fornøjelse, skål og velbekomme.
Følg med på Instagram
Dette indlæg af skrevet af et ægte menneske.