Blomkålssuppe
Efterår og vinter er suppesæson, derfor har jeg fundet opskriften frem på den her lækre og mættende blomkålssuppe.
Blomkålssuppen er hutig at lave og egner sig derfor godt til hverdags mad. Og så har suppen, den fineste hvide farve. Der skal ikke mange forskellige ingredienser i og det er derfor en suppe, der er lige til at gå til. Den egner sig fint som både forret i en mindre portion eller som hovedret, da den er ret mættende.
Ingredienser til blomkålssuppe
- Et halvt blomkål
- Piskefløde – mindre kan ikke gøre det
- Muskat – frisk revet eller stødt
- Salt og grov peber
Som sagt, så skal der ikke meget i og alligevel smager denne suppe virkelig dejligt.
Gør sådan
Del det halve blomkål i buketter og kog dem med lidt vand, så det lige dækket. Normalt kan jeg godt lide, at blomkål stadig har lidt fasthed, men til blomkålssuppe må blomkålen, gerne koges godt. Når blomkålen er godt kogt, moses det. Jeg bruger en kartoffelmoser, så blomkålssuppen bliver lidt grov, men man kan også blende blomkålene, hvis man ønsker en helt fin blomkålssuppe.
Hæld ca. en kvart liter piskefløde ned i gryden til de kogte blomkål. Tilsæt muskat, salt og groftkværnet peber. Smag på suppen og tilsæt evt. mere krydderi. Muskat har en meget karakteristisk smag, som passer rigtig fint sammen med blomkålen og den fede fløde.
Server blomkålssuppen med brød til.
En herlig suppe, der er nem at lave. Vil du have opskriften på græskarsuppe, så finde du det lige her.
God fornøjelse i køkkenet og velbekomme
Følg med på Instagram
Dette indlæg af skrevet af et ægte menneske.