Påsketraditionere
Påske,  Uncategorized

Påske traditioner

Traditioner er vigtige i en familie, fordi de giver en følelse af fællesskab, samtidig med de forbinder fortid og nutiden og dermed giver en fornemmelse af at være en del af noget større. Da traditioner gentages gang på gang, er der også en stor forudsigelighed og dermed tryghed. Alt sammen ting som er vigtige i alle familier, men i særdeleshed i familier, der har været gennem store omvælgteninger som en skilsmisse eller et brud. Er du ny alenemor, er der en mulighed for at tilføje eller ændre på nogle traditioner, så i skaber jeres egne nye traditioner, der passer allerbedst til lige netop jeres familie. Det kunne være nye påske traditioner.

Vores påske traditioner

Hjemme hos os har vi nogle sjove og hyggelige påske traditioner, som går mange år tilbage og nogle lidt nyere. Selvom mine børn er ved at være store, så ser de stadig frem til den årlige påskeægs-jagt og vi klipper gækkebreve som vi sender til familiemedlemmer, mens vi håber de ikke kan gætte, det er fra os.

Vi har fået en ny påsketradition, nemlig en påskemiddag med lam og lækkert tilbehør. Det er første gang i år og vi var kun os tre, samt en tiggende hund, der håbede på nogen tabte bare et enkelt stykke lam… Det var en hyggelig aften og jeg er sikker på, der er født en ny påsketradition i vores familie.

Herunder har jeg skrevet om nogle af vores påske traditioner.

Gækkebreve

Gækkebreve er en gammel, hyggelig og sjov tradition, som vi med glæde tager del i hver påske. Lidt før påske starter vi med at lave gækkebreve. Førhen lavede drengene dem tit i SFO, men vi klippede også gækkebreve sammen, så var der bare ekstra gækkebreve. Vi laver dem gerne i farvet papir, i alle former og tit med små selv-forfattede rim. Vi plejer at køre rundt og aflevere gækkebrevene og drengene sniger sig op til postkasserne – meget hemmeligt. Derefter venter vi spændt på, om nogen gætter rigtigt….. for så skyldes der æg! Og hvis vi bliver gættet, ja så må vi af med et påskeæg.

Påske traditioner gækkebreve
Påske tradioner og gække breve

Den stooore kasse med påskepynt

Den STORE kasse med påskepynt er blevet kraftig reduceret, da vi ikke har så meget plads, som vi havde førhen. Men en lille påske kylling og børnenes kreating har vi stadig. I kassen har jeg også påskeæg i pap som jeg bruger, når børnene skal på påskeharens påskeægs jagt.

Besøg af påskeharen

Hvert år er vi så heldige, at vi får besøg af påskeharen og den laver en påske skattejagt, hvor drengene skal finde tegninger af det næste sted, de skal lede. Vi startede med at gå på påskeægs jagt, da børnene var helt små og ikke kunne læse, derfor blev det til tegninger. Påskeharen lægger tegninger rundt omkirng i hus og have. Da påskeharen har poter, er tegningerne i sig selv en udfordring at tyde, men det er da lykkes at finde hans påskeæg hvert eneste år . Man må godt ønske sig ting af påskeharen…. Moren (mig) er enormt glad for, at vi har fået den aftale i stand med påskeharen. Det betyder nemlig lidt mindre slik og drengene får ting, de har ønsket sig.

Det er en sjov påske tradition, som drengene glæder sig til hvert år.

Påske krea

Påske traditioner og påske krea
Påske krea med perler

Udover gækkebreve har vi også lavet forskellige kreative ting. Kyllinger og æg af perler, Mælkekartoner med fjer til karse så-bakker og æggebakker er blevet til alt muligt påskepynt og nogle gange er de blevet til en robot. Vi har pustet æg og malet dem på forskellig vis. Du finder en vejledning til at puste æg lige her og en vejledning til at lave marmorede æg med neglelak rester, finder du her.

Påske traditioner - male på æg
Marmorerede æg

God påske til dig og dine

Hvilke påske traditioner har I hjemme hos jer? Har du lyst til at dele og inspirere andre, så skriv gerne en kommentar herunder.

Følg Wow1mom på Instagram og på Pinterest 

Dette indlæg er skrevet med hånd og ånd af et ægte alenemor menneske

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.