Den super duper nemme påskeæggejagt
Påske,  Uncategorized

Den super duper nemme påskeægsjagt

Det må godt være nemt og det må godt være sjovt. Den super duper nemme påskeægsjagt er begge dele.

Hver år laver jeg en påskeægsjagt for drengene og den er virkelig virkelig virkelig nem og hurtig at lave. Og drengene er vilde med den. De får et påskeæg af mig eller er det påskeharen…., men de skal selv finde det. Det kan være gemt ude eller inde. Ledetrådene er tegninger af forskellige ting i vores hjem og have og hvis du nu tænker, at du bare slet ikke kan tegne andet end en pindemand, så er det bare helt perfekt. For det skal nemlig ikke være skøntegning, men super duper hurtig tegning og bare med en kuglepen eller tusch. En påskehare har jo ikke hænder den kan tegne med, den har kun poter, så hvad kan man forvente af sådan en påskehares kunstneriske udfoldelser? Alternativ kan man skrive en lille tekst med en beskrivelse af næste post.

I år havde jeg tegnet vores måtte. Den blev gættet til at være spagetthi eller min frisure. En tegning af kaninernes toilet blev skudt til at være en pizza eller en i-pad. Så er standarden ligesom sat.

Ikke alle tegninger var lige lette at gætte i år, men underholdende var det nu. Måske netop, fordi dørmåtten lignede mit hår….

I vores familie er vi gået over til påske gaver, fordi drengene ikke så vilde med chokolade påskeæg mere, men hellere vil have en ny fodbold, sjov slik eller en fed bluse. Det kan man jo gøre som det passer ind i jeres familie.

Du skal bruge

 • Et påske æg til hvert barn eller en påske gave alt efter, hvad I har tradition for i jeres familie
 • Papir. Helt almindeligt hvidt papir til printeren er fint
 • Tusch eller kuglepen

Det er det og intet andet.

Hvordan

Sæt dig nu godt og uforstyrret (måske er uforstyrret lige vel meget at sætte næsen op efter) til rette med en kop varm kaffe, papir og noget at tegne med og begiv dig nu ud i at agere en tegnende påskehare. I år har vi 20 tegninger, men er det mindre børn (min den yngste er 9 år), så kan mindre sikkert gøre det.

Tegn forskellige ting i huset. Og husk du skal tegne det som havde du poter og ikke hænder. Der er altså absolut ingen kreativt pres her.

Læg den første tegning et synligt sted, hvor den er nem at finde og læg nu resten af sedlerne forskellige steder i huset og eventuelt haven. Husk den første tegning forestiller det næste sted børnene skal lede, den anden tegning forestiller det 3. sted osv.

Hvis der er mere end et barn kan det være en god ide at bestemme, at de skal skiftes til at gætte, hvor de skal lede næste gang.

Den sidste tegning viser påskeæggets gemmested.

Det er underholdende for store og små og nemt at gå til.

Hvis du har lyst, så fortæl meget gerne, hvordan det gik med påskeægsjagten hjemme hos jer. Du kan skrive det i kommentarfeltet længere nede på siden.

God påske til dig og dine

Følg Wow1mom på Instagram

One Comment

 • Lisbeth

  Super skøn og sjov idé og så bliver det husket hvor æggene er lagt 😅👊

  Min påskeæggejagt plejer at ende med at flere af æggene ikke bliver fundet, da jeg lægger flere ud i krat, skåle, godt ned i højt græs og også rundt i huset. Så siger jeg værsgod og jagten går ind.

  Da jeg ikke selv er god til at huske hvor jeg har lagt dem, er der jo heller ikke noget hint 🤔🙈 Jaa så går jeg selv rundt til sidst og leder med måske kun lidt held 🙉😅

  Jeg sætter stor pris på din kreative ideer og at evnen til at tegne ikke behøver at være god 🥳

  Tiden til en ny og tænker jeg succefuld påskejagt er nu inde 🥂💃 og iii Det bliver sååå godt Glæder mig 🙏

  Tak Lise

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.