økonomi,  Uncategorized

Spar penge på mad

Handel billigt ind og spis godt. Det lyder da godt, når pengene er få og små. Økonomien kan være presset som alenemor., enten i en periode eller som et vilkår over en lang periode. Det kan også være du ønsker at spare op til andre ting og derfor gerne vil leve billigt. Her er gode spare råd – Spar penge på mad.

Tøm køleskabet

Tøm køleskabet og se om der ikke kan bikses en ret sammen, af køleskabets indhold. Ofte bliver det nytænkende og et ret godt resultat.

Spar penge på mad – lav en tøm køleskabet ret

Gratis mad

Nogle steder deles der gratis mad ud. Det kan være kirker eller ligende steder. Tjek det ud på internettet, hvilke muligheder, der er i dit lokal område. Der findes en organisation, der hedder Gratis mad og de har denne hjemmeside.

Gratis mad kan også være at sige ja tak til at få rester med hjem fra fødselsdage og andre sammenkomster.

Too good to go

Too good to go er en app, hvor du kan finde butikker i dit lokal område, som sælger deres overskuds mad til billige penge. Det kan være en helt bærepose med brød til 29 kr eller en pose med grønsager eller kolonial. Tingene er ofte nær sidste salgs dato. Jeg bruger jævnligt appen og har haft gode opleveler både med mængde og kvalitet. Flere gange har der været så meget indhold, at jeg har foræret noget væk til andre.

Tjek tilbuds-aviserne

Tjek ugens tilbud enten on-line eller på papir. Sæt dig ned en gang om ugen og lad ugens menuer være bestemt af, hvilke tilbud, der er i butikkerne. Det er en rutine, jeg har haft et stykke tid nu og det fungerer virkelig godt.

Planlæg en uge frem

Planlæg familiens måltider en uge frem og handel gerne stort ind en gang om ugen. Når ugens mad er planglagt på forhånd, undgår du nemmere de lette og ofte dyre løsninger, samt du kan sammensætte en uge, hvor dine råvare kan indgå i flere forskellige retter.

Og det er helt perfekt at lave madplanen for ugen, når du alligevel tjekker de gode tilbud i reklamerne.

Handel stort ind en gang om ugen

Det er svært for mange at gå gennem en butik og kun købe det, der står på sedlen. Det lykkes sjældent for mig. Derfor gælder det om at komme så få gange i supermarkedet som muligt. Hvis du har planlagt familiens mad en uge frem, kan du nøjes med at handle stort ind en gang en gang om ugen. Jeg har dog endnu ikke formået at holde mig til et ugentlig besøg i min lokale Rema, for jeg har altid lige glemt et eller andet. Det er også helt ok, for mine besøg er blevet færre og dermed er der penge sparet.

Tænk i rester

Når du planlægger ugens menu, så indlæg reste dage. Det er både nemt og billigt.

Skift til discount mærker

Skift Rynkeby juice ud med discount udgaven. Smagen er ikke helt den sammen, men det går an. Der kan være en sammenhæng mellem smag og pris, men kompromis er nødvendigt, hvis der skal spares. Det samme må desværre siges om økologi. Viljen er der måske til økologi hele vejen rundt, men det er ikke en mulighed, hvis der også skal være mad på bordet den sidste uge i måneden eller der skal spares op til jul eller ferie.

Køb stort ind

Er der gode tilbud, så køb stort ind. Tjek holdbarhedsdatoen og fyld lageret op. Husk også at planlægge dine indkøb i forhold til, hvis du har en stor fest på tegnebrættet. Det kan virkelig betale sig at handle ind, når det er billigt. Hvis du er heldig, har du adgang til en stor fryser og pludselig er der endnu bedre mulighed for at spare.

Der er lige et lille men. For det kan være svært at administrere mange fødevare med forskellig sidste holdbarhedsdato. Der er stor risiko for noget af, det gemmer sig inde bagved og bliver for gammelt. Se om du kan lave et system, der fungere for dig.

Sæson

Vælg frugt og grønt, der er i sæsom. Hvis du er helt på bar bund omkring anvendelse af knoldselleri og hvidkål, så finder du mange gode opskrifter på nettet.

Spar penge på mad
Spar penge på mad

Kogebog

Ønsk dig en kogebog med opskrifter på billige retter. Det er inspirerende og motiverende at kigge i en kogebog, når du planlægger ugens menu. Du får ideer til nye retter og nye ingredienser.

Have

Hvis du er heldig at have din egen have, ja så er der penge at spare ved at dyrke egne grønsager og frugter. Altså godt for økonomien og en dejlig nydelse ved at spise noget, du selv har frembragt.

En have giver besparelse på madbudgettet

Holdbarhed

Tjek hvordan maden lugter og ser ud. Det er ikke altid mad er for gammelt, selvom det er overskredet sidste holdbarhedsdato.

Lav mad til flere dage

Her spare du både tid og penge. Det er nemlig både billigere og hurtigere at varme noget op, end at lave det fra bunden.

Lav et madbudget

Læg et budget for madforbruget. Hvad har I råd til at købe mad for? På den måde kan det være nemmere at styre udgifterne til mad. Hvis du ved, du kan handler for 600 kr hver uge, så kan du hurtigt stoppe op, hvis det begynder at løbe en smule løbsk. Der kan også gå lidt sport i at se, hvor lidt I egentlig kan leve for.

Du kan også gå mere i detaljer med budgettet, ved at bogføre dine indkøb. Der findes forskellige apps, der kan bruges til dette. Efter en måned kan du kigge på, hvad jeres mad penge bliver brugt til. Kan noget ændres, så det bliver endnu billigere at handle ind?

Kontanter

Et sidste godt råd er at have madpengene i kontanter gemt i en kuvert eller i en notesbog. Det giver en god fornemmelse af, hvor meget 500 kr er og hvor meget, der er tilbage efter en tur i Rema. Desuden bliver det svært at “snyde” og købe mere end, du har planlagt

Jeg håber, du fandt noget du kunne bruge blandt de gode råd til at spare penge på mad. Har du et godt spare råd, så del det meget gerne i kommentar feltet.

Følg Wow1mom på Instagram og på Pinterest – livet som alenemor

Dette indlæg er skrevet med hånd og ånd af et ægte alenemor menneske

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.