Ferie,  økonomi,  Sommer,  Uncategorized

Guide: Støtte til gode ferie oplevelser

Har du overvejet at søge støtte til gode ferie oplevelser og ved du hvilke muligheder, der findes?

Som alenemor kan det være svært at finde det økonomiske overskud til at give børnene nogle dejlige ferie oplevelser og minder. Det kan også være svært at finde overskuddet og modet til at springe ud i en uges ferie alene med børn og måske for første gang.

Det er bare så hårdt, for der er ikke noget, vi hellere vil, end at gøre det bedste for vores børn. En lang sommerferie er dejlig, men der skal også helst ske noget. Der skal være nogle oplevelser, der skaber dejlige minder. Løsningen kan være at søge støtte til ferie oplevelser.

En bonus for den enestående mor er, at der på disse lejre (hvis mor altså er med) er mulighed for at møde andre i samme situation. Og det er virkelig en gave at kunne spejle sig i andre, høre om deres erfaringer og blive forstået i det du selv står i.

Bål hygge med blå snobrød

Jeg har her samlet en liste med nogle foreninger og organisationer, der hjælper med at give en dejlig ferieoplevelse. Nogle af tilbuddene er gratis og nogle har en mindre egenbetaling. Der er link ved hvert tilbud, så du let kan læse mere.

KFUM / KFUK

Lejr for børn og unge inddelt efter alder. Egenbetaling 600 kr for fem dage. Sidste tilmelding den 16.6. Se mere på dette link – KFUMK

Mødrehjælpen

  • Her kan du søge om et økonomisk tilskud til ferien med børn. Du kan finde mere information ved at trykke på dette link – Mødrehjælpen. Der er skal ansøges inden den 7. juni kl. 10. Der er også mulighed for at komme på udflugter eller lejre med en af Mødrehjælpens lokalforeninger.

Frelsens hær

  • Tilbyder lejre for forskellige aldersgrupper. Der er også mulighed for mor / barn lejr i vinterferien og efterårsferien.

DGI

  • Hos DGI er der årligt to fripladser til en af deres idrætsskoler. Du kan læse mere om muligheden her – DGI.

Blå kors

  • Lejre rundt i hele landet og med forskellige temaer. Læs mere her – Blå kors.

Foreningen til støtte for mødre og børn

  • Her kan du søge om et ophold for en voksen med børn i Helsingør ferie by. Fristen for at søge i år (2023) er desværre overskredet, men måske næste års sommerferie skal gå til Helsingør ferieby? Du kan læse mere lige her – Morbarn.

kirker

  • Flere folkekirker og frikirker arrangerer også camping og lejr turer for enlige forældre med børn. Det er måske værd at undersøge, hvad der findes i dit lokal område.

Kan du anbefale nogle gode steder, hvor alenemødre kan søge støtte til gode ferie oplevelser, så del dem endelig nedenfor i en kommentar.

Har du alene-tid i ferien og kunne du bruge nogle ideer til, hvad ud kan lave, når du er alene hjemme, så læs med her i dette indlæg om den gode alene-tid.

Følg Wow1mom på Instagram

Gode ferie oplevelser

One Comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.