Jul,  Uncategorized

24 kalendergaver til mindre børn

24 kaldergaver kræver en hel del tid, kreativitet og økonomi. Som en hjælp har jeg, derfor lavet en liste med ideer til 24 kalendergaver til mindre børn. Det er ikke ment som en indkøbsliste, men som en idebank og tanken er, at det godt må være nemt og samtidig godt for julebudgettet.

Nemt og billigt tips: Er dit barn er vild med biler? Så er det oplagt at give 24 forskellige biler, hvilket jeg har haft stor succes med et år. Bilerne købte jeg samlet i en æske og pakkede dem ind i 24 gaver. Det var bare nemt. Eller måske skal det være 24 plastic dyr, fordi dit barn bare er helt vild med dyr i år. Den ide har jeg lånt af min veninde, der tilmed fandt mange af, de ellers dyre Schleich dyr, brugte.

Nisse hjælp til 24 små pakker….

Det har været min hensigt, at gaverne er brugbare og ikke kun bringer glæde, når de pakkes ud. Da jeg for ikke særlig lang tid siden igen igen igen har sorteret tonsvis (cirka) af legetøj som nu er kommet videre til mindre børn. Mine børn har haft så meget legetøj og de er blevet så glade, når de pakkede det ud. Men meget af det har de bare ikke leget ret meget med efterfølgende.

Min erfaring er, at det er godt at se på barnets interesser, men også på om der er nogle ting, som I kunne være fælles om at lege med. Hjemme hos os har det især været højt læsning, kreative sysler, Lego, spil og Brio.

24 ideer til kalendergaver

 1. Pixibøger
 2. Læse højt bøger
 3. Perler og perleplader. Perler fåes i flere størrelser, så de passer til barenets alder og motorik. Og en bonus er, at med perler, er der mulighed for lige at lave en fin julegave til bedsterne eller far
 4. Schleich dyr – de kan købes brugt, så de bliver noget mere budget venlige
 5. Malebøger. De findes til små børn med meget enkle motiver og til de større børn med mandaler eller kunsværker de selv kan farvelægge.
 6. En oplevelse sammen. Det kan være en tur i biografen eller på julemarked. Det lyder måske lidt pebret, men det kunne være en udflugt, I alligevel ville tage på i julen
 7. Maling og pensler. Det kommer i mange udgaver og prisniveauer. Et lærred er billigt i Søsterne Grene og det kan nemt blive til en julegave. Maling, pensler og lærrede kunne være hele tre gaver.
 8. Forklæde til kreative projekter
 9. Modeler voks
 10. Sjove kage udstikkere
 11. Flot julepynt til værelset – lyskæder er et ofte et hit og hyggeligt ved sengetid
 12. 24 forskellige små biler. De kan købes i en sammenpakning og pakkes ind i 24 gaver. Nem løsning og afprøvet i vores familie
 13. Bold – inde eller ude, stor eller lille, hård eller blød. Det kan være nemmere at lege sammen med sit barn, når der indgår en bold
 14. Sjippetov
 15. Ting til legekøkkenet
 16. Nissehue
 17. Puslespil
 18. Glimmer tusser eller andre fede tusser
 19. Klistermærker
 20. Slik kan med fordel gives i weekenden, hvis weekend-slik er en ting i jeres familie
 21. Drikkedunk i cool design
 22. Madkasse
 23. Frugtpose i stof, så den kan genbruges
 24. Ting til penalhuset med søde eller flotte figurer og i fine farver
24 kalendergaver til mindre børn – Perler er et hit til både piger og drenge og et hyggeligt familie projekt

Hvad er vigtigt?

Ting som kageudstikkere, puslespil og tusser kan gives sammen med en aftale om en times krea, køkken tid eller lege hygge. For samvær er jo egentlig det, børnene allerhelst vil have også selvom de tror, de helst vil have masser af ting.

Ærlig – jeg kan ikke sige mig fri fra at have det lidt ligesom børnene. En del af mig tror også, det skal være dyrt og meget for, at det er godt nok og derfor får jeg dårlig samvittighed, for jeg kan slet ikke følge med gave og ting niveauet hos deres far.

Med tiden er det dog gået mere og mere op for mig, at det handler om samværet. At lave ting sammen og have det sjovt. At være der, når børnene har brug for trøst eller hjælp til at forstå deres følelser eller en situation.

Min sundhedsplejerske jeg havde for noget der føles som 100 år siden sagde kloge ord: Børnene vil gerne leve af Matador Mix hver dag, men det er forældrene, der ved, hvad barnet har brug for. Der er nemlig meget ofte forskel på brug for og lyst til.

Jeg håber du kunne bruge nogle af de 24 kalendergaver til mindre børn. Vil du have inspiration til kreative kalendergaver, så har jeg skrevet et indlæg med masser af forslag, samt nogle gode råd til, hvordan kreative aktiviteter kan blive en succes.

Hvordan får dit barn kalendergaver? Kommer nissen om natten og lægger en gave i julesokken? Eller ligger alle gaverne i en kurv? Eller skal man lede efter gaverne? Jeg er nysgerrig på, hvordan I gør hjemme hos jer. Skriv meget gerne en kommentar.

God jul og for mig er det en nem jul med

Bloggen for dig, der er alenemor. Wow1mom er på Instagram og på Pinterest – gå aldrig glip af et nyt indlæg.

Ideer til ting I kan lave hjemme – læs med her.

Dette indlæg er skrevet at menneske hånd og ånd – Fra mor til mor.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.