Pink drink blog
Overskud og glæde,  Uncategorized

Skab en god alene-tid, når børnene er hos deres far

Den svære alene-tid. Mange eneståede mødre har hver anden weekend uden børn og nogen har 7 dage eller mere. Det kan være enormt hårdt og føles unaturligt og trist, at skulle undvære sine børn efter bruddet med den anden forældre. Især er det svært det første lange stykke tid.

Det er weekend uden børn og hvad skal du lave? Huset er tomt og alt for stille og du har mest lyst til, at det bare snart er “børnene-hjem-dag” igen. Men det er muligt at få god alene-tid, når børnene er hos deres far.

Byg en mor med glæde og overskud

Den ro vi som alenemødre til tider har sukket efter, er nu tilstede i overflod og den er ganske uvelkommen. Savnet gnaver og farvellet er svært, når børnene skal over til far. Men det er også nu du har tid for dig selv og den kan bruges ganske godt. Alene-tid kan bruges på både praktiske ting, der kan laves, når nu børnene ikke er hjemme. Men alene-tiden kan også bruges på at lade, en godt slidt og træt mor op og på at bygge overskud og glæde. Og en glad mor med overskud er selvfølgelig en stor fordel, ikke mindst for børnene.

Tænk anderledes

Udover savnet, så er det for mange alenemødre, forbundet med dårlig samvittighed at hygge eller more sig uden børnene. Men sådan behøver det ikke at være.

Måden at tænke om en situation kan nemlig ændre en del på, hvordan det er at være i den pågældende situation. Hvis du kan tænke, at disse alene-dage giver en mere oplagt og glad mor, så bliver den en lille smule nemmere at sige på gensyn og god weekend. Det bliver også nemmere at have en god alene-tid med dejlige oplevelser og god samvittighed

I dag har jeg mine drenge fuldtid. Men jeg husker tydligt, hvordan det føltes, når poderne var sendt afsted og der var dømt fri leg til mor og det føltes bare mest af alt tomt. Med tiden lærte jeg at nyde disse dage med frihed og ro, om end det dybt inden i stadig føltes unaturligt at undvære mine børn. Det var modsatrettede følelser og ganske kompliceret.

alene-tid, en natur oplevelse med min hund
God alene-tid for mig, er en lang tur med ham her

Sådan får du alene-tid, hvor du kan slappe af og være glad

  • At turde mærke og give plads til alle de følelser, der komme. Det er vejen mod accept og ro. Sæt tid af til at være ked af det eller vred, så du får givet følelserne lov til at være tilstede. De er der alligevel, men de larmer meget mindre, hvis de lige har fået lov til at få noget plads. Det er også en fin måde at blive bevist om hvilke følelser, der er på spil.

  • Tal med andre, der har været i samme situation eller som kan vise dig medfølelse og oprigtigt prøver at forstå.

  • Hvis du har overskud og lyst, så lav nogle af de praktiske ting, som er svære at lave, mens du har børnene hjemme eller som stjæler tid fra jeres samvær.

  • Og sidst men ikke mindst. Skab et fælleskab med andre alenemødre. Det er rart og sundt med støtte og fælles forståelse. Der findes grupper rundt om i landet for alenemødre. Grupperne kan findes på de sociale medier.

  • Planlæg noget, der gør dig glad. Find ud af, hvad der gør dig glad og gør det. Brug tiden alene på at gøre ting, du ellers ikke har mulighed for. Efter en stor livsomvæltning som et familie brud er, så er det ikke sikkert du længere ved, hvad der gør dig oprigtigt glad. Du er en anden og måske har der ikke været ret meget plads til dig og din glæde i en lang periode. Brug noget tid på at finde ud af, hvad der gør dig glad. Det kan være små og store ting – læse en bog, nyde solen på ansigtet, løbe en tur, danse med veninderne, sove i shelter, lave gourmet mad eller noget helt andet.
Alene-tid – Er det nu, der skal pusles med 1000 brikker?

Hvordan bruger du din alene-tid? Har du gode ideer, du vil dele med andre enestående mødre, så skriv en kommentar.

Vil du læse om, hvordan du kan skabe et mere simpelt liv med glæde og overskud, så læs med her.

Følg Wow1mom på Instagram

3 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.