Orange suppe med appelsin og chili
Den orange suppe med appelsin og chili er en af mine favoritter. Den er sund, nem at lave og den har tilmed den smukkeste farve.
Opskriften på denne suppe må man gerne lege lidt med og gøre mere eller mindre sød og stærk som det passer dig og din familie bedst.
Personligt synes jeg at den orange suppe fungerer godt, når man er gavmild med chilien. Sødmen fra appelsinerne og gulerødderne står rigtig godt til den stærke chili. Og serveres den med en klat cremefraiche, smager det helt fantastisk.
Er du også vild med supper? Tjek blomkålssuppen ud eller hvad med at prøve en græskarsuppe?
Det bliver til ca. 6 personer, hvis suppen serveres som en forret.
Hvad skal der i
- 8 gulerødder
- 2 appelsiner
- 1 – 2 tsk chilipasta
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 liter grønsags bouillon
- Salt og peber
- En smule olie
Hvordan
- Løg og hvidløg pilles og snittes, hvorefter de svitses i en gryde med en smule olie.
- Hak gulerødderne i tern og hæld dem i løgene.
- Halver appelsinerne og pres saften ud i en si, så du undgår, at der kommer kerner med i suppen. Er det økologiske appelsiner, kan skallen rives og kommes i suppen.
- Tilsæt ca. 2 dl vand og lad suppen simre til gulerødderne er kogte.
- Blend suppen.
- Herefter hældes suppen tilbage i gryden og varmes op sammen med 1 liter grønsags bouillon.
- Smag til med salt og peber.
- Lad suppen stå og simre lidt.
Når suppen er færdig med at simre, serveres den med cremefraiche på toppen, lidt brød og evt. et drys koriander, persille eller anden krydderurt.
Suppen egner sig rigtig godt til en indisk menu.
God fornøjelse og velbekomme.
Følg med på Instagram
Dette indlæg af skrevet af et ægte menneske.