Overskud og glæde,  Uncategorized

26 ting du kan lave alene, når børnene er hos deres far

Børnene er afleveret hos deres far, huset er tomt og alt for stille og foran venter nu dage med masser af alene-tid. Men hvad skal du lave? Her får du ideer til 25 ting, du kan lave alene, når børnene er hos deres far.

En af de sværeste ting efter et familie brud er at undvære sine børn, når de er sammen med den anden forældre. Det er uvant, føles forkert og savnet er stort. Sådan havde jeg og især i starten var det svært.

Når børnene er ude af huset, kan du give dig selv tid til at være ked af det og mærke savnet. Derefter, skal din alene-tid bruges på bedst mulig vis. Måske har du slet ikke lyst til andet, end at græde ned i puden og se Netflix med flødeskum direkte fra dåsen og det er helt ok. Been there done that og det var ikke særlig sjovt. men det er helt ok, for en tid. Men alene-tid, kan forvandles til den tid, hvor du bygger dig selv op, finder glæden, mærker overskud, finder tilbage til dig selv og finder den nye version af dig som alenemor og kvinde.

Du kan læse mere om, hvordan du skaber en god alene-tid lige her.

På listen herunder er der en god blanding af alt muligt, du kan lave alene. Jeg vil råde til ikke kun at lave praktik som rengøring og oprydning (med mindre du bare er viiiild med det), men også huske din omsorg for dig selv, både mentalt og fysisk. Men allervigtigst, så lav noget du bliver glad af.

Ting du kan lave alene – lækker mad bare til dig

26 ting du kan lave alene

Dagbog

 • Start med at skrive dagbog. Det kan være en helt almindelig gammeldags dagbog eller en bullet journal, hvor du kan tracke vaner og arbejde med selvudvikling. Eller du kan lave en taknemmelighedsdagbog.

Læs en bog

 • Har du en bog, du altid har ønsket at få læst, som bare står og samler støv i bogreolen, så er det nu. Ellers kan en tur på biblioteket eller i boghandlen gøre det. Det kan selvfølgelig også være en lydbog.

Bucket list

 • Lav en bucket list over, hvad du gerne vil opleve. Du kan afgrænse det til forskellige emner som, lande du gerne vil besøge, ting du vil prøve, ting du vil lære eller andet.

Gå en tur

 • Gå en tur i et nyt område og få nye indtryk. Du kan også træne dig op til den helt lange vandretur ved at forlænge gåturen for hver gang. Og er du frisk så tag en overnatning på din vandretur.

Vision board

 • Et vision board er en måde at få dine drømme, dine visioner ned på papir, så de bliver mere håndgribelige og kommer tættere på virkeligheden. Det kan gøres på forskellige måder lige fra det meget kreative med tegning, collage, fjer og glitterlim til noget mere konkret. Alternativt kan du lave en brainstorm og skrive det hele op. Det du skal sætte på dit vision board, skal være alt det, der inspirer dig og de det du ønsker at have i dit liv.

Lær noget nye

 • Lær noget nyt. Det kunne være et nyt sprog, at spille et instrument, at følge en strikkeopskrift eller lave surdej. Det meste kan gøres hjemmefra, men det kunne også være en anledning til at møde nye mennesker.

Kæledyr

 • Har du altid drømt om at få en kat, kanin, hund, undulat? Ja, så kunne tiden være den rigtige lige nu? Og hvis du allerede har et kæledyr, kan du lære det noget nyt.

Declutter

 • At lave en omgang declutter dit hjem er rensende på flere plan. Jeg har selv været i gang flere gange og for hver omgang, letter det en smule. Det er en af de discipliner, der kan være lidt hård, for du bliver konfronteret med minder og skal give slip.

Lav fotobøger

 • Lav de der fotobøger, der har ventet i de sidste 7 år. Det kan også være en måde at bearbejde bruddet på, fordi du bliver konfronteret med en masse minder. Derfor skal du gøre op med dig selv, om denne opgave er bedre at gemme, til du er mere ovenpå.

Podcast

 • Lyt til podcast. Der findes masser af gratis muligheder og udvalget er kæmpe stort. Her er også mulighed for at stifte bekendtskab med nye emner.

Ny hobby

 • Få en ny hobby eller genoptag en gammel hobby. Det kunne være at fotografere, male, samle svampe i skoven, lave smukke blomster af papir, dyrke dine egne grønsager eller sy på den gamle symaskine, der står bagerst i skabet.

Puslespil

 • Lav et puslespil. Det er meget beroligende og mindful. Det er godt til stressede hjerner, der ikke kan finde ro i meditation, fordi hjernen her får lov at beskæftige sig med brikkerne, samtidig med den er nærværende.

Start en blog

 • Ja, hvorfor ikke starte din egen blog? Er der noget du er god til eller ved meget om? Noget andre kunne have glæde af? Der findes mange måder at starte en blog på. Jeg er medlem af Bloggers By Heart og her kan du finde masser af teknisk hjælp, inspiration og gode fif.

Hjemme spa

 • Hold en spa dag for dig selv og skab spa stemning i dit hjem. Du ved, sådan et langt lækkert varmt bad afsluttet med det kolde gys, fodbad med duftende badesalt, ansigtsmaske og en maske til dine hænder, hårkur, blid musik, levende lys og lidt blid afspændende yoga.

Motion

 • Du kan sagtens lave motion derhjemme og alene. Løb en tur, lav yoga på stuegulvet (der er gode gratis online videoer på youTube) eller hvad med styrketræning med elastikker og vandflasker?

Skriv en bog

 • Har du en lille forfatter inden i? Eller har du en historie som andre kunne have glæde af at læse? Eller kan være du i første omgang, vil skrive for dig selv og til dig selv som en del af sorgbearbejdelsen og kriseprocessen.

Praktik

 • Få styr på en masse praktik – læg budget, ordne papirstakkene, slet gamle mails, svar på beskeder. Men husk også at have det sjovt.

Hovedrengøring

 • Gøre hovedrent i hele hytten, eller bare et enkelt rum.

Indretnings arkitekt

 • Vær din egen indretnings arkitekt og frisk hjemmet op: Flyt rundt på møblerne, hæng nye billeder op, mal væggene. Vil du læse om, hvordan en ny bolig bliver et hjem, så tjek det her indlæg ud.

Mediter

 • Nu hvor der er stille i hjemmet, er det oplagt at mediterer. Har du ikke prøvet det før, kan du give dig i kast med det nu. Der er masser af information at hente både på nettet og i bøger.

Lav lækker mad

 • Lav lækker mad bare til dig, fordi du fortjener mega lækker mad, lige som du kan lide det. Afprøv nye opskrifter og nyd en god middag i dit eget selskab. Husk tændte stearinlys for hyggen.

Planlægning

 • Planlæg den kommende uge med madplaner, indkøb, kørsel, aktivitetsplaner, belønningsskema og hvad der eller er i jeres familie. Planlægning aflaster meget i en presset hverdag.

Tema middag

 • Planlæg en skør og sjov tema middag med veninderne. Ikke afholde den, for denne liste handler jo at gøre ting alene. Men nyd at planlægge en sjov og glad aften for dine veninder. Det kunne være med indisk tema, julefrokost med pakkespil i maj eller beach party.

Mad til fryseren

 • Bag og lav mad og frys det ned, så du ikke skal bruge tid på det, når børnene kommer hjem igen.

Planlæg næste ferie

 • Planlæg næste ferie.

Shopping eller bare ose

 • Shop på nettet – eller bare kig på internet vinduer. Og bagefter gå din garderobe igennem og se om den er blevet moderne igen – et koncept jeg forsøger at gennemføre med en vis succes.
En lang gå tur i nye omgivelser

Fandt du inspiration i listen med de 26 ting du kan lave alene, når børnene er hos deres far? Har du andre alene-tids-ideer?

Følg Wow1mom på Instagram

2 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.