Ferie,  Uncategorized

Alenemor og ferie uden børn

Det kan være meget hårdt at undvære sine børn i ferien. Måske er det den længste periode, du nogensinde har undværet dine børn og det gør ondt. Savnet er stort og tiden er lang. Så hvordan får du det bedre med denne situation: Alenemor og ferie uden børn?

Især i starten var det så hårdt at undvære mine børn, når de skulle på ferie med deres far. Jeg savnede dem, var bekymret, blev mindet om den splittede familie og jeg ville gerne have ferieoplevelserne sammen med mine børn – se deres ferie glæde. Men det var ikke muligt og er det stadig ikke. Hen ad vejen fandt jeg ud af at håndtere det på en god måde.

Alenemor og ferie uden børn er bare en svær disciplin. Men det kan læres og bruges til noget positivt.

Accept

Accept handler om accept af både situationen og af dine følelser.

Situationen er som den er og jo mere fokus du giver det ulykkelige i jeres situation, jo mere fylder det. På den anden side skal følelserne have plads. Sorgen og savnet og måske vrede og utryghed, skal have et kærligt kram af dig. Men brug ikke energi på at tænke, hvad nu hvis….. eller hvis bare jeg havde….. Det er nuet, der tæller og det er i nuet, du finder glæden.

Arbejde med at flytte fokus til det gode. Det kan være at dine børn får en dejlig ferieoplevelse og samvær med deres far. Måske er de på en ferie du ikke har mulighed for eller lyst til at tage dine børn med på og så er det jo dejligt de alligevel får den oplevelse, fordi deres far tage dem med. Du får også et frirum og ro til at bygge dig selv op, finde dig selv og finde noget glæde frem.

Skab en god ferie for dig selv – du må godt

Alene-tid med bare dig selv. Shit!! – hvornår har du sidst haft en uge alene eller måske 3 uger? Det kan på mange måder virke meget skræmmende.

Måske melder følelsen af forladthed sig og ensomheden. Der er tid til at tænke over alt det svære – bekymring, dårlig samvittighed, sorg. Det må gerne være der. Mød det som var det dit barn, der kommer og savner eller er ensom – vær kærlig og rummende overfor dig selv.

Når det lykkes at få dejlige oplevelser alene, kan den dårlige samvittighed melde sig. Nu var du lige kommet dertil, hvor du kunne grine og glæde dig og BUM! Dårlig samvittighed. For børnene – må du nu også være glad, uden dine børn? Nogle gange har vi kæmpet så længe og passet så godt på vores børn, at vi helt har glemt, at vi også har et liv, der skal leves. At mødre også er mennesker med ret til glæde, egne interesser og et voksent kvinde liv.

Og flyt så din opmærksomhed. Bestem dig for at få det bedste ud af din ferie. Mangler du den sidste motivation til at fjerne den dårlige samvittighed over, at du er glad alene eller har du brug få et skub til at kigge i glædens retning i stedet for savnets retning? Så vil dine børn værdsætte, at du har haft en god tid alene. At du kan fortælle dem med glæde i stemmen, at du har oplevet spændende ting eller haft gode stunder. Dette hverdags afbræk er også din mulighed for at bygge dig selv op, mærke dig selv uden distraktion, få fyldt op på glædes og overskuds kontoen.

Hvad gør dig glad?

Allerførst skal du finde ud af, hvad der gør dig glad og fylder dit overskud op. Inden ferien kan du gå og mærke lidt efter og prøve nogle ting af. Giver det overskud at gå en tur i skoven, at se serier, at drikke kaffe med en veninde? Kan noget af det blive for meget, så det begynder at trække på dit overskud i stedet for at bygge op?

Efter et brud kan det være svært at finde sig selv igen. Hvem er du egentlig som alenemor? Er du en anden nu? Har du andre interesser? Andre værdier? Hvad holder du af at lave? Og hvem kan du lide at bruge tid sammen med?

Planlæg

Planlæg din alene-tid, både for at undgå, at du får en overfyld kalender uden tid til at mærke, eller en hel tom kalender og du ender i sofaen med våde kinder hele ferien.

Giv plads til lidt af det hele og læg nogle pauser ind, hvor du bare er dig. Giv plads til den nye hobby, det sociale, selvforkælelse, det sjove, det dybe og måske lidt praktik.

Vær alene

Find balancen i hvor meget du har brug for at have planer og hvor meget tid du vil lave ingenting. Sæt gerne tid af til at lave ting med dig selv. Gå en tur alene, lav god mad til dig selv, lav selvudviklings øvelser, læs en bog, lav noget kreativt. Væn dig til at lave ting med dig selv og lær at nyde dit eget selvskab.

Alene-tid er godt mod ensomhedsfølelsen på sigt. Det styrker din følelse af at være uafhængig og du lærer dig selv bedre at kende.

Det er også i din alene-tid, du har plads til at åbne op for dine følelser og give dem frit lejde for en tid. Finde ud af, hvad du egentlig føler og at det ikke er farligt at føle noget. Heller ikke selvom det gør vanvittigt ondt. Det er en følelse og den lægger sig igen.

Alenemor og ferie uden børn

Ideer til din alene-ferie

 • Dyrk dine veninder. Spis med dem, hav dybe samtaler, leg og le, besøg hende på Fyn du ikke har besøgt i 7 år
 • Opdag eller genoptag en hobby. Kan du lide at vandre, male, indrette huset, sejle kajak, spille computerspil, ride, lave fransk mad, skrive, strikke, samle på frimærker, kigge på fugle, spille golf, samle svampe, se håndbold, spille tennis? Ved du det ikke, så prøv lidt forskelligt
 • Er der gamle bekendtskaber, der er fadet ud? Gentoptag kontakten, hvis du har lyst
 • Tag et kursus. Online eller fysisk
 • Tag på højskole
 • Lav en gemmegribende oprydning af hele huset og få smidt alt det, der bringer triste minder frem, ud. Det kan være en hård omgang. Bagefter er det en lettelse, men mens det står på, er det virkelig hårdt. Derfor skal der nogle “glad-aktiviteter” på bagefter
 • Serie marathon med dig selv, din sofa og nogle snacks
 • Sov længe og spis morgenmad i sengen. Aftensmad i sengen kan faktisk også noget
 • Lav lækker voksen mad til dig selv
 • Lig i solen og læs en bog med et glas koldt rose eller en lækker mocktail
 • Indret stuen på en ny måde og mal en væg
 • Tag en uge syd på alene eller sammen med en veninde
 • Overnat i det fri
 • Læg en plan – er der noget du drømmer om? Et mål, en ny vane, en livsstilsændring, en indsigt? Det kan muligvis ikke nås på en uge alene, men du kan lægge en plan for, hvordan du kan nå det
 • Brug tid på bare at mærke dig selv og finde ud af hvem du er, hvad du kan lide og hvad du føler. Det er der ikke altid tid til i en travl hverdag med børn og måske er du en anden i dag, end du var, da du var en del af et parforhold. Mediter, gå tur alene, lav et vision board, skriv dagbog, hør podcast om selvudvikling, afprøv nogle nye ting

God ferie

Det var et lille inspirations uddrag af muligheder for en god ferie uden børn. Der er masser af andre ting du kan lave, når børnene er på ferie hos deres far.

Hvis du har flere ideer, så skriv dem meget gerne i en kommentar herunder.

Ferie alene uden børn er ofte ikke selvvalgt og ikke særlig velkommen. Men det kan bruges på den gode måde og skabe balance, selvindsigt, overskud og glæde i dit liv.

Grib det og se mulighederne, med respekt for sorg og savn.

Forkæl dig selv i din alene-ferie

Nyd din ferie alenemor. Mange andre har det som dig og jeg hepper på dig og sender dig kram.

Med ønsket om en fantastisk alene-ferie til dig smukke enestående mor.

Vil du have flere ideer, så læs med her.

Dette indlæg er end del af ferie serien. Du kan finde andre indlæg fra denne serie:

60 ting I kan lave hjemme

30 natur aktiviteter for børn

Planlæg en ferie for alle i familien

Følg Wow1mom på Instagram

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.